Kathelijne: Mijn ouders remigreerden in 1965 van Amerika naar Nederland. Een aantal meubelstukken moesten mee: De eettafel en bijbehorende bankjes, gemaakt van sequoiahout. Aan deze tafel heb ik verjaardagsfeestjes gevierd, geknutseld, mijn huiswerk gemaakt, gesprekken gevoerd en ruzies bijgelegd.

Ik weet nog precies wat de kleur was en welke geur het had.

 

Uiteindelijk heb ik de tafel uit mijn ouderlijk huis meegenomen en heeft het de laatste jaren dienst gedaan als tuintafel. In 2020 was het tijd: de tafel viel uit elkaar van ellende. Te slecht om aan te bieden aan een kringloopwinkel, te dierbaar om weg te doen. Uiteindelijk zijn Manette en ik aan tafel gaan zitten om te bespreken wat voor objecten zij zou kunnen maken van mijn vertrouwde tafel. Hieronder het resultaat: een theetafeltje en een hangend huisje waarin ik een verzameling sneeuwbollen huisvest.